Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2022

Bölümümüz Tarafından “Türk Kültüründe Nevruz” Konferansı Düzenlendi

Baharın gelişinin müjdecisi Nevruz’un Türk kültüründeki yerini ele almak amacıyla düzenlenen konferans Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda yapıldı. Moderatörlüğünü Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Osman Ünlü’nün yaptığı konferansa konuşmacı olarak Beykent Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Kaplan ve Bölümümüz Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Berna Ayaz katıldı. Konferansta eski Türk kültüründe Nevruz’un yeri Divan edebiyatı ve klasik edebiyat çerçevesinde ele alındı. Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği konferans sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel konuşmacılara teşekkür plaketi takdim etti. Konferans bitiminde Rektörlük fuaye alanında aşure ikramı yapıldı.